Skip to main content

Ramos Josemaría, Belén

Ramos Josemaría, Belén
Categoria professorat
Titular
Docència
Coordinadora i Professora de l'assignatura de Bioquímica i de la de Estructura i Funció del Cos Humà FCHIII
Especialitat
  • Neurociències
  • Psiquiatria Molecular
  • Psicosi
Currículum breu

Llicenciada en l'àmbit de Ciències de la Salut (Medicina Veterinària), DEA en Bioquímica i Biologia Molecular i Genètica i Doctora en Fisiologia per la Universidad de Extremadura. Va fer estades a diferents centres de recerca, Saint Jude Children's Research Hospital (Dept. of Biochemistry) (EUA) i la Universitat Autònoma de Barcelona (Dept. de Bioquímica i Biologia Molecular). La seva formació postdoctoral va ser a Harvard Medical School (EUA), al departament de Pathology, des de l'any 2003 al 2007 sota el programa Fulbright/MCyT i durant uns mesos també a Tufts School of Medicine (EUA) en el departament Anatomy and Cell Biology.

L'any 2007 va crear el Laboratori de Recerca de Psiquiatria Molecular a l'actual Institut de Recerca Sant Joan de Déu amb l'ajuda del programa Marie Curie International Reintegration Grants i coordina aquest grup des d'aquest moment fins a l'actualitat. Ha estat investigadora Miguel Servet I i Miguel Servet II. Forma part d'un grup de Recerca reconegut per la AGAUR coordinant una de les quatre línies del grup i és part del grup G11 del CIBERSAM des de l'any 2008. És professora associada del departament de Bioquímica i Biologia Molecular a la facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona des de 2016. És directora Científica del Biobanc-Banc de Teixits Neurològics del Parc Sanitari Sant Joan de Déu des de l'any 2016. Està vinculada a la Facultat de Medicina de la UC-UVIC des de l'any 2018.

La seva carrera científica s'ha centrat en entendre el desenvolupament, funcionament i alteracions del sistema nerviós. En les darreres dècades, s'ha centrat fonamentalment en la identificació de vies moleculars alterades en cervell en trastorns psicòtics relacionats amb processos del desenvolupament, inflamatoris i de resposta immune amb un interès especial en factors reguladors de la transcripció. A més a més, investiga aquests reguladors i vies inflamatòries com a possibles biomarcadors perifèrics associats al funcionament cognitiu i la gravetat dels símptomes en psicosi principalment.

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte