Una jornada coorganitzada per la Fundació Althaia mostra les millors aplicacions i els beneficis de la impressió 3D en el món de la salut

Jornada Healthio Day

Una jornada coorganitzada per la Fundació Althaia mostra les millors aplicacions i els beneficis de la impressió 3D en el món de la salut

En el marc del Healthio Day, 250 professionals de l’àmbit de la salut i d’empreses innovadores vinculades a la tecnologia 3D van participar, el passat 30 d’octubre, en la jornada 3D Printing Applications in healthcare. La Fundació Althaia, Avinent i La Unió van organitzar conjuntament aquesta trobada, pensada per mostrar als participants, de la mà de ponents experts de l’àmbit nacional i internacional, el present de la tecnologia 3D i la bioimpressió així com el seu futur. L’objectiu de la trobada va ser integrar la difusió del coneixement en aquest àmbit i promoure el treball en xarxa entre els principals actors del sector. 

En la primera taula rodona es va analitzar l’estat de la tecnologia 3D i la bioimpressió a Catalunya aplicada al món de la salut. Alguns dels aspectes que es van posar en valor van ser la millora i la personalització de l’atenció, així com la humanització de les tecnologies. Els ponents també van parlar dels reptes que presenten aquestes “eines disruptives” i de la necessitat de formar equips interdisciplinaris que treballin en xarxa a través dels diferents hospitals. Un dels temes destacats d’aquesta taula va ser la importància de la regulació dels productes mèdics personalitzats. 
L’expertesa dels professionals es va evidenciar en la segona taula, en què professionals de diferents hospitals catalans van presentar casos clínics, guies i implants personalitzats. Els assistents van poder veure les diferents possibilitats que ofereix i el valor de la tecnologia 3D i la bioimpressió, especialment en la preparació de diferents tècniques i intervencions quirúrgiques en les quals aporten confiança per als professionals i seguretat als pacient. 

Seguidament, la taula es va omplir d’experts internacionals que van presentar la seva experiència en impressió 3D i bioimpressió aplicada a sectors afins al de la salut. Medical Goes Additiva, Podoactiva, IUL, Adeiss i Renishaw van protagonitzar aquesta sessió que es va tancar amb la presentació dels aliments impresos en 3D. Així, els participants de la jornada van poder tastar i descobrir l’ampli ventall de possibilitats que ofereix aquesta tecnologia per a pacients amb disfàgia, patologies cròniques o atenció a la dependència.

La jornada es va cloure amb una taula rodona sobre bioimpressió i medicina regenerativa que va comptar amb la participació de representants d’empreses i institucions capdavanteres del sector a nivell mundial, com Aspect Biosystems, la Universitat de Toronto, l’Hospital Clínic i l’Institute for Bioengineering of Catalonia (IBEC).

 

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte