Òscar Camps reclama als estudiants que siguin crítics i es comprometin amb projectes de voluntariat

Òscar Camps, durant la conferència

Òscar Camps reclama als estudiants que siguin crítics i es comprometin amb projectes de voluntariat

El director i fundador de l’ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, va impartir, dimecres passat, una de les conferències del cicle de Tertúlies de Literatura Científica de la UVic-UCC, que aquest any arriben a la tretzena edició. Aquesta sessió, una de les més multitudinàries i impactants tant per la seva temàtica com per la posada en escena, estava coorganitzada per la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), el Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) i l’UHub, servei d’atenció a la comunitat universitària. A través de diferents vídeos punyents sobre rescats a alta mar i persones sense vida buscant la fugida que no trobaran mai, Camps va desgranar els motius que el van moure, l’any 2015, a anar a Lesbos “per salvar vides al Mediterrani”.

El ponent considera “incomprensible” que cap administració ni institució pública o privada prioritzi salvar-les i, en canvi, “optin per obstaculitzar els que ho fem per motius partidistes”. En aquest sentit va assegurar que “un cop veus aquesta realitat quedes compromès per tota la vida i ja no pots fer res més”. Des que va arribar a Lesbos fa 4 anys, Camps i la ONG que va fundar han aconseguit salvar 60.000 vides i aspiren a aconseguir que Proactiva Open Arms pugui desaparèixer amb el temps, perquè “això voldrà dir que l’emergència actual s’ha acabat i ens podrem dedicar a treballar amb els països d’origen, perquè entenguin que fer la travessa no és garantia de res, i per donar-los un futur al seu país”.

Als estudiants de la Universitat i als alumnes de secundària d’algunes escoles de Vic que omplien l’Aula Magna, Camps va exigir-los que obrin els ulls i els va alertar que “la tercera guerra mundial està en marxa i és contra els Drets Humans”. Els va reclamar que s’involucrin i es comprometin amb projectes de voluntariat, que siguin crítics amb les informacions que reben i que lluitin per aconseguir un món millor. “Jo he posar un granet de sorra que ha mogut el món, i ara us toca a vosaltres”, va concloure l’activista.

Les Tertúlies de Literatura Científica estan organitzades per la Facultat de Ciències i Tecnologia (FCT) de la UVic-UCC dins el marc del Programa Ciència i Societat, dirigit per la professora Julita Oliveras. Enguany inclouen dotze conferències sobre llibres de divulgació científica o àmbits de reflexió. Estan adreçades a alumnes de secundària, batxillerat, cicles formatius i graus universitaris, i obertes també al públic en general. Més de 3.400 alumnes s’han inscrit ja a alguna de les tertúlies d’aquest curs.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte