Les adaptacions de l’assistència hospitalària arran de la covid-19, l’eix central del segon webinar de les Jornades TIC Salut i Social

Les adaptacions de l’assistència hospitalària arran de la covid-19, l’eix central del segon webinar de les Jornades TIC Salut i Social

Implementar noves formes de treballar o generalitzar l’ús de la telemedicina han estat mesures d’obligat compliment per als hospitals durant la pandèmia de la covid-19. D’aquesta manera s’ha aconseguit que els professionals sanitaris puguin treballar a distància sense reduir bruscament el ritme de visites i mantenint els seguiments dels pacients. Aquest canvi de paradigma en els centres hospitalaris va ser l’eix central del segon webinar de les Jornades TIC Salut i Social, que va comptar amb Pere Guerrero, cap de Sistemes d’Informació de la Fundació Althaia, i Marta Serrallonga, neuroradiòloga i professora de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, com a ponents. Van moderar el debat Xavier Gironès, director de Recerca i Innovació d’UManresa, i Núria Roger, directora de Transferència del Coneixement del Consorci Hospitalari de Vic, pneumòloga i professora d’UMedicina.

 

Durant la seva ponència, Pere Guerrero va parlar sobre les noves implementacions que ha fet la Fundació Althaia des d’un punt de vista tecnològict. En son exemple la posada en marxa de l’aplicació mòbil d’Althaia, que ha arribat de la mà de La Meva Salut; Althaia Escolta, per rebre suggeriments i opinions; un aplicatiu d’imatges clíniques on es poden consultar les proves -ja sigui el mateix pacient o un metge extern que el tracti-; Pukono, un recurs que permet als pacients ingressats escollir la seva dieta; o Medxat, una plataforma administrada per la Fundació semblant al Whatsapp que permet als professionals mantenir un contacte directe. Un dels punts més qüestionats en el món digital ha estat el de la seguretat, en relació al qual Guerrero va assegurar que “hem monitoritzat molt bé el funcionament del sistema i s’han aplicat recomanacions de connexió i seguretat per a tota la comunitat sanitària d’Althaia”.

 

Per la seva banda, Marta Serrallonga va parlar sobre els Sistemes de Suport a la Decisió aplicats als Radiodiagnòstics i més concretament sobre el producte utilitzat al CHV, l’ESR-iGuide -un servei per homogeneïtzar les sol·licituds d’estudis radiològics a Europa- que s’aplica directament als sistemes tècnics de l’hospital. En paraules de Serrallonga, el mantra d’aquesta eina és que “els clínics puguin demanar el test diagnòstic adequat a la primera, fet que permet reduir riscos d’irradiació“. Els beneficis d’aquesta nova eina van des de les reduccions en el temps d’espera i les càrregues de treball hospitalàries fins a la millora de la qualitat assistencial de l’Hospital. El projecte pilot, que dura 12 mesos, té previst que finalitzi a finals d’aquest any amb una implementació total.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte