La Facultat de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya neix amb una decidida vocació internacional i un model pedagògic innovador que situa el pacient al centre de tot el procés de formació dels metges, es focalitza en l’atenció comunitària i es proposa dotar els alumnes d’un elevat nivell d’excel·lència professional en valors i competències.

Degà de la Facultat, Dr. Ramon Pujol.

El grau en Medicina s'impartirà a les instal·lacions del campus UVic i tindrà una unitat docent al campus UManresa. L’anglès, juntament amb el castellà i el català, són les llengües de treball. L’oferta docent està estretament vinculada a la xarxa assistencial del territori, des de Vic i Manresa fins a Puigcerdà, passant per Olot, Campdevànol, Granollers..., a través dels acords de col·laboració amb la Xarxa d’Atenció Primària de l’ICS i amb l’Hospital Clínic de Barcelona.

El grau en Medicina comença curs el 2017-2018 amb 90 alumnes repartits en tres grups, un d'ells íntegrament en anglès. L'accés es farà a través de la preinscripció universitària de la Generalitat de Catalunya. El Grau se centra en la medicina familiar i comunitària i té com a eixos fonamentals la salut pública i comunitària, la cronicitat, les tecnologies en l'àmbit de la salut, la bioètica i la gestió i planificació social i comunitària.

Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS)

L’entitat titular de la Facultat de Medicina és la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), entitat sense ànim de lucre impulsada el gener de 2015 per la Fundació Universitària Balmes (FUBalmes) i la Fundació Universitària del Bages (FUBages), que té per objecte, entre altres, el desenvolupament d’estudis universitaris i d’activitats de recerca, transferència de coneixement i difusió en l’àmbit de les Ciències de la Salut i en l'òrbita de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). La creació i posada en funcionament d’una Facultat per impartir el Grau de Medicina és l'activitat principal de la Fundació en els propers anys.

Director general: Joan Guanyabens.

Patronat de la FESS

 • President: Josep Arimany, regidor de l’Ajuntament de Vic

Vocals:

 • Joan Turró, director general de la FUBalmes
 • Josep Terradellas, secretari general de la FUBalmes
 • Mercè Rosich, regidora de l’Ajuntament de Manresa
 • Valentí Martínez, director general de la FUBages
 • Imma Ubiergo, adjunta a la direcció general de la FUBages
 • Pere Soley, director general del Consorci Hospitalari de Vic
 • Manel Jovells, director general de la Fundació Althaia
 • Marc Soler, director general corporatiu del COMB
 • Marina Geli, coordinadora estratègica del CESS
 • Miquel Vlardell, catedràtic de medicina interna a la UAB

Secretari (no patró): David Sancliments

Català